TARİHÇE

Batman merkez Tilmerç Mahallesi Memur-Sen Toki Konutlarında bulunan okulumuz adını yakın da olan Güvercin Köyünden almaktadır. Okul binamızın arsası Hazine Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmiş olup okulumuzun binası İl Özel İdaresi bütçesinden yaptırılmıştır. Okulumuz eğitim ve öğretim faaliyetlerine 2015-2016 yılında başlamıştır. Okulumuz büyük olmayan bir bahçe içerisinde iki katlı olarak inşa edilmiştir. Zemin katta 1 müdür yardımcısı odası, 1 mutfak-yemekhane, 2 derslik, 3 tane öğrenci 1 tane engelli lavabosu ve 1 tane personel lavabosu bulunmaktadır. İkinci katta 4 derslik, 3 öğrenci lavabosu, 1 müdür odası, 1 memur odasından oluşmaktadır.

Okulumuzda 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibarı ile 6 derslik ve 6 öğretmen ile 129 öğrenci ile eğitim-öğretim verilmektedir. Okulumuzda normal öğretim yapılmaktadır.

TARİHÇE